tolle lege & tee-el


Hèt schoolblad van het Triniteitslyceum kent twee namen: Tolle Lege en Tee-eL. Het was Tolle Lege vanaf 1930 tot het schooljaar 65. In dat jaar werden 3 Tolle Leges uitgebracht. Op 30 april 1966 kwam door het verschijnen van de eerste Tee-eL een abrupt einde aan Tolle Lege.

Probleem voor mij is dat Tee-eL bij die start geen gebruik meer maakte van het systeem van de jaargangen Tolle Lege en zelf een nieuw jaargang begon, midden in een lopend jaargang. Ik heb dat als volgt verwerkt:

Tee-eL nummer 1 met jaargang nummer 1 heeft van mij de nummering gekregen: 1965 TL 35-01 enzovoorts. Dat betekent dat onder Tolle Lege 1965 3 nummers voorkomen (35-01, 35-02 en 35-03) en onder Tee-eL de eerste drie nummers dezelfde nummering kennen: 1965 TL 35-01, 35-02 en 35-03. Daarna loopt de telling verder. Het jaar 1965 komt dus zowel voor bij Tolle Lege als bij Tee-eL.

Vanaf schooljaar 82/83 is men opnieuw begonnen met nummeren (jaargang 1). Ik ben blijven doornummeren, dus 52-1.

Om de website nog zichtbaarder te maken voor Google (en andere zoekmachines) worden de nummers ook in PDF-files geplaatst. Bij dit onderwerp (Tolle Lege & Tee-eL) wordt dus niet alleen een blauwe link gebruikt (verwijzing naar content) zodat je het nummer vanaf je beeldscherm kunt lezen, maar ook een groene link: het nummer is tevens opgenomen in een downloadlijst. De verwijzing naar die lijst staat bij het onderwerp Tolle Lege en Tee-eL. Ten slot is er een derde kleurtje ingevoerd: geel. Het nummer staat niet op de website maar moet er wel zijn geweest.

De nummers vormen een echte schat aan informatie. Maar niet alleen dat. Als je ze chronologisch leest zie je hoe de tijdgeest de school ontwikkelt. Of is het andersom?

Ik probeer natuurlijk alle nummers te achterhalen.


Wat al geplaatst is kun je hier zien:


TOLLE LEGE


TEE-EL


PDF-lijst