Melchior Janssen

overleden: 
09-09-2007
bijdrage van: 
Lásló Vákár

Nog niet zo lang geleden ontdekte ik op internet dat hij al in 2007 is overleden. Hij zat jarenlang bij mij in de klas en ik heb in die tijd vaak met hem op zijn IJslanders gereden in Middelbeers. Na mijn eindexamen zijn we elkaar uit het oog verloren.


 

toelichting: 

Melchior Janssen, echtgenoot van Heidi, vader van Violine, prominent wedstrijdruiter in de jaren zeventig, oud bestuurslid van het NSIJP en mede-oprichter en erelid van de eerste regionale rijvereniging Sunnanvindur is in de nacht van zaterdag op zondag, toch nog onverwachts, overleden. Veel vrienden wisten dat hij al enige tijd ziek was. Maar al eerder had hij een min of meer uitzichtloze ziekte overwonnen, dus een gevleugelde uitspraak onder elkaar was de laatste tijd "we laten ons wederom door Janssen verrassen". Helaas hij heeft ons verrast maar zeker niet zoals wij in gedachte hadden. Wij zullen hem missen zoals op deze foto op Wedstrijden Zuid 2006 dicht bij de tap en in aangenaam gezelschap. Heidi, Violine en familie sterkte.

  

http://www.icelandic-horses.com/ijs/pics/fckupload/image/Mechior%20Janssen-IMGP0097_2-1.jpg

Melchior in gesprek

 

A.s. vrijdag 14 september is het afscheid van Melchior in de Petruskerk (de grote kerk in Oirschot) om 10.30 uur. Indien er mensen zijn wie Melchior te paard willen begeleiden naar zijn laatste rustplaats, het kerkhof in Oirschot wat door de nabestaande zeker op prijs wordt gesteld, kunnen het beste even contact opnemen met Tonny Schoenmakers tel. 013-5146181 of 06 53834758

Peet Boeijink.