wat kan je er vinden?


 

  • doelen van de website(master)
  •  
  • wat kan je er zoal vinden?
  • kan ik ook iets aan de website (laten) toevoegen?
  • en hoe moet dat dan?
  • tot slot


Doelen van de website(master)


 

Wat kan je er zoal vinden?


Allerlei informatie in de vorm van documenten en foto's gebundeld naar allerlei onderwerpen (zie linkerkant). De namen van de onderwerpen zeggen genoeg. Wil je zien wanneer een bepaald onderwerp voor het laatst bijgewerkt is, zie bij wijzigingen. Maar zoek je toch iets speciaals, gebruik dan de zoekfunctie op de homepage. Daarmee kun je bijvoorbeeld personen terugvinden die in content (inhoud/pagina/tekst/onderwerp) worden genoemd. Er zijn ook lijsten (leerlingen/docenten/medewerkers/accounts) maar dan werkt die zoekfunctie niet. Je hebt daar dan de mogelijkheid om de lijst te sorteren op op te geven voorkeuren.

Mij is opgevallen dat de administratie het tot ongeveer 1970 niet zo nauw hield met het gebruik van de letters 'y' en 'ij'. Dus lukt het niet met een 'y' probeer dan een 'ij' en andersom.

Verder op de homepage:  inschrijfblok reünie 2018, wie is nieuw?, etc. In het middenstuk het laatste nieuws.

Op account de mogelijkheid voor het aanvragen van een account en wat de voordelen zijn.

Op nieuwsbrieven een overzicht van reeds gezonden nieuwsbrieven.

Op 'oud nieuws' een overloop van 'laatste nieuws'-berichten als historie website.

Op laatst overleden een overzicht van in het laatste jaar aangemelde overledenen.

Op wijzigingen een overzicht van op datum uitgevoerde wijzigen of aanvullingen per onderwerp.

Op reünie 9 juni 2018 het laatste (gebundelde) nieuws omtrent de reünie die in 2018 wordt georganiseerd.

Opmerking: de meeste documenten en afbeeldingen zijn gecomprimeerde bestanden om de snelheid van loaden niet te veel te vertragen. Wil je een origineel formaat van een document of een afbeelding, vraag het de webmaster!


Kan ik ook iets aan de website (laten) toevoegen?


Natuurlijk. Graag zelfs! Het is niet voor niets een website voor en door Trinitariërs. De webmaster vraagt iedereen al zijn schoenendozen met foto's om te keren en andere memorabilia op te sporen. Ruim eens op! Scan daarna alles wat los en vast zit en stuur het digitaal op! Let op dat je per bestand niet meer gebruikt dan 5 Mb.


En hoe moet dat dan?


Op de meeste pagina's kun je onderaan een reactie plaatsen. Daarvoor moet je wel zijn ingelogd (en dus een account hebben). Dit om spam te voorkomen. Daarnaast dient de webmaster de reactie goed te keuren. Het moet allemaal voldoen aan onze TRINI normen en waarden. Hou er rekening mee dat, als je een reactie plaatst, je gebruikersnaam voor iedereen zichtbaar wordt. Let dus op je keuze voor een gebruikersnaam.

Heb je documenten, foto's e.d. stuur deze dan digitaal op naar h.elferink@upcmail.nl  en 

  • voor gescande documenten, foto's e.d. geldt: laat in de bestandsnaam kort blijken waar het om gaat. Stuur anders een document mee;
  • voor documenten geldt: bestandstypen PDF, Word en Excel zijn welkom;
  • voor afbeeldingen en foto's geldt: bestandstypen GIF, JPG, JPEG en PNG zijn welkom (max. 5 Mb per afbeelding/document).

Beschouw je jezelf als een super digibeet? Stuur dan je spullen op naar:                                                                                                      

H.E. Elferink, Meiendel 22,  2036 HP  HAARLEM


 

Tot slot


Dankzij Jan Rooijmans is er de prachtige afbeelding van het schoolvaandel op iedere pagina.

De webmaster zal ongeveer 4 à 6 keer per jaar een verzamel e-mail (Nieuwsbrief, zie apart tabblad) verzenden naar de accounts via Laposta. Mocht je daar bezwaar tegen hebben, geef dat dan aan bij de webmaster.

Op deze website staan veel foto's. Op sommige hiervan staan personen die overleden zijn. Het is niet de bedoeling om familie of nabestaanden ongewenst te confronteren met deze foto's. Laat het een troost zijn dat hun geliefden, in de herinneringen van alle Trinitariërs, nog steeds voortleven.