de TRINI-database

Deze database is opgebouwd uit allerlei onderdelen. Zo zijn er personen, activiteiten, sport, noem maar op. Hieronder is aangeven wat er zoal te vinden is, waarom het daar te vinden is en wat voor resultaat je ziet.

De HOME-page is de belangrijkste content (pagina) van de website. De webmaster streeft ernaar om alle informatie die op de website te vinden is, duidelijk afleidbaar moet zijn van de informatie op de HOME-page


Gezien vanuit de resultaten zijn er 3 mogelijkheden. Je komt terecht op:

  1. gewone content
  2. index content
  3. view
  4. index view

GEWONE CONTENT. Zie als voorbeeld het onderwerp GEBOUW. Je komt op één content (een soort pagina) waar foto's, tekst en bijdragen op chronologische volgorde zijn geplaatst. Je hoeft dus niet te klikken o.i.d., scrollen is voldoende om alles te bekijken.

INDEX CONTENT. Zie als voorbeeld het onderwerp BIJDRAGEN ALGEMEEN. Je komt op één content waar de onderwerpen (de bijdragen in dit geval) op volgorde van jaartal zijn geplaatst. Het jaartal zelf van het onderwerp, of soms het onderwerp, is een link naar de informatie.

VIEW. Zie als voorbeeld het onderwerp LEERLINGEN. Hier komt dé kracht van DRUPAL van alle CMS-sen naar boven: je kunt uit allerlei (opgeslagen) formulieren, zoals bijvoorbeeld de account-aanvraag, lijsten/overzichten genereren zoals je zelf wilt. 

INDEX VIEW. Zie als voorbeeld het onderwerp GESLAAGDEN. Feitelijk gelijk aan de vorige index. Je komt op één content waar vervolg VIEWS op een bepaalde volgorde zijn geplaatst.