hoe werkt de website?

Deze website heeft op de HOME-page bovenin haar NAAM


Daaronder zit een PAGE-SLIDESHOW: een banner van de school met de teksten van een schoollied. 


Daar weer onder zit een zwarte balk, genaamd HOOFDMENU. Het HOOFDMENU bestaat uit TABBLADEN. Klik met je linkermuis op zo'n TABBLAD en er verschijnen SUBTABBLADEN of onderwerpen. Beweeg met je muis/aanwijzer naar het SUBTABBLAD of onderwerp naar keuze en klik dat aan. Onder TABBLAD INHOUD/SUBTABBLAD OVERZICHT INHOUD staat een schematisch overicht van alle inhoud (TABBLADEN van het HOOFDMENU).


Het HOOFDMENU (de balk) blijft altijd aanwezig. Je kunt dus altijd terug naar de HOME-page door op tabblad HOME te klikken. 


Vervolgens zijn er twee blokken: de FIRST-SIDEBAR en de INHOUD

Het deel INHOUD is een soort krant. Daar komen op datum allerlei berichten voor die de webmaster heeft geplaatst. Vooral nieuwsberichten over de website, nieuwe onderwerpen, nieuwe bijdragen etc. 

Links van deze pagina staat dan de FIRST-SIDE-BAR. In die BAR staan (alleen op de HOME-page) diverse blokken:

Het belangrijkste blok: ACCOUNT BEHEREN. De inhoud van het blok ACCOUNT BEHEREN verandert per status die je op dat moment hebt:

  • Als je voor het eerst op deze website komt, of als je na een tijdje weer terugkomt, dan zie je alleen de LINK INLOGGEN staan.
  • Ben je eenmaal ingelogd dan zie je de mogelijkheid: MIJN ACCOUNT (waar je je gegevens kunt inzien/wijzigen).

 

Onderaan vind je nog het blok BOTTOM. Het bevat nu twee blokken:

  • Het eerste (CONTACT) is om een e-mail te versturen naar de webmaster;
  • Het tweede (ZOEKEN) is de zoekfunctie van de website. Deze zoekfunctie werkt (nog) niet voor de in bijlagen genoemde PDF-files. Daar wordt nog aan gewerkt. Deze website kent dus TABBLADEN en LINKS.


TABBLADEN zijn in feite menu's met LINKS.


LINKS zijn doorgangen naar andere content, gemaakt door de webmaster. De webmaster heeft ervoor gekozen om deze LINKS aan te geven met de tekstkleur BLAUW. Als je de aanwijzer plaatst op die tekst dan wordt de tekstkleur ROOD


Onder diverse content (het is niet altijd nodig) is een blok (Reactie toevoegen) geplaatst waardoor je een reactie kunt geven op dat content. Zie maar onder deze content. Je gebruikersnaam is alvast ingevuld (zo ziet DRUPAL de afzender). Het vak Onderwerp is niet verplicht (geen sterretje). Het vak Opmerking is natuurlijk wel verplicht (rood sterretje).

De webmaster bekijkt niet iedere dag de reacties. Opmerkingen/reacties worden meteen geplaatst of anders wordt er contact met je opgenomen.